Wednesday, October 20, 2010

Happy Birthday Anep!!!

Anep and his lil-brother!! :)

Hari ni hari lahir AHMAD HANIF FIKRI!! Yeayyyy....
Tapiiii..... die still kat hospital. Die accident moto hari sabtu lepas (9/10/10).  Petang tadi, aku pegi melawat die dekat hospital. Tapi, die tido. Tak pela kan.. Kesian die.. Aku tengok die dalam ICU dengan mak aku. Aku borak-borak dengan mak aku je. Lame-lame die tersedar. Kesia pulak tengok die mcm tuu. Pastu die asyik nak bangun (mean nak duduk) je. Ye la kan, lengoh jugak die asyik baring, tido, baring, tido. Dalam beberape minit kemudian, mak aku pegi panggil kakak die untuk masuk. Jadi, tinggal aku dengan die je. Halamak, aku tak tau nak cakap ape pulak. Tapi, aku cube cari idea. Aku just cakap and tanye die sama ada die ingat tak yang hari ni hari jadi die. Tapi, die tak bagi reaction kat aku. Aku sedeh je time tu. Lepas abis je kau cakap dengan die, kak long die pown masuk. Aku pown cakap-cakap je la dengan kak long. Tak lame lepas tu, ade physician assistant nak bagi die makan. So, kite orang kene tunggu die dekat luar kejap. Agak lame jugak nak tunggu. Sebab die kene makan mengikut hidung. Lepas je die abis makan, aku pown masuk semule. Bila tengok je die dah dapat bukak mate besar sikit, lege rase.. Hahahaha... Yang malu tu, aku paling lame kat dalam tu. Aku dok kt dalam tu sampai la kak long nak balik. Tapi, still aku ade lagi kat dalam. Aku bukan ape. Aku kesiankan die. Aku susah nak tinggalkan die. Lagi pun, bukan senang nak jumpe die lagi. Bile kak long nak balik, aku suruh die panggilkan mak aku untuk jumpe dengan anep sekali lagi. Dalam beberape minit kami cakap-cakap sikit dekat anep, kami pown minta izin untuk balik. Time ni aku sangat sedeh. Gaye die macam nak bangun sangat bile time kami nak balik... Aku pown terpakse balik. Sebelum balik, aku ade pesan kat kak long untuk sampaikan hadiah untuk anep dari aku. Hadiah tu sempat aku beli semalam dekat JJ. Hehe. Takde pape pown, just hadiah biase je. Tak tau nak beli ape untuk die. So ade nampak bantal agak menarik, and beli je. Kalau die dah boleh masuk wad, harap die boleh gunekan bantal tu. Hehehe... Aku ade beli kad jugak untuk die. Due pulak tuu. Satu Happy Birthday, and satu lagi tu Get Well. Hehe. Semangat pulak. Yela, aku nak bangkitkan semangat die balik.. Lepas dah sampaikan hadiah tu, kami pown balik.

Ucapan untuk Anep:  
  1. Semoga Anep sentiasa kuat.
  2. Semoga dipanjangkan umur.
  3. Dimurahkan rezeki.
  4. Sentiasa dikasihi tuhan.
  5. Semoga cepat semboh. 
-Fatin Nabihah Zaimi, Hulu Langat SELANGOR

No comments:

Post a Comment